top of page
Marko Hyvinkää 2022.jfif

Marko tarkkala - haasteista kohti todellisia muutoksia ja ratkaisuja

Puhuja: Marko Tarkkala

Valmentaja ja MM-tason ex-enduromoottoripyöräilijä

 

Avaan esityksessäni oman kasvupolkuni itseäni säästelemättä: Mistä kaikki lähti liikkeelle, mitä kaikkea piti tapahtua, ennen kuin tajusin jotain niin suurta itsestäni, josta en osannut edes haaveilla.

Taistelin koko enduromoottoripyöräilyn ammattilaisuran ajan henkilökohtaisesta maailmanmestaruudesta, koskaan sitä saavuttamatta. Tämä jäi vaivaamaan minua ja halusin tutkia tätä asiaa perin pohjin, miksi henkilökohtainen maailmanmestaruus kiersi minut, vaikka sitä tarjottiin minulle ns. kultatarjottimella moneen kertaan.

 

Endurouran jälkeen aloin valmentamaan muita ihmisiä, ja tajusin melko nopeasti, että minun on käsiteltävä omat urheilu-uran ja elämäni haasteet ensiksi, ennen kuin voin valmentaa muita. Haluan myös elää kuten valmennuksissani ohjaan muita. Tämän takia alkoi vuosikausien kestävä syvällinen itsetutkiskelu ja opiskelu. Nämä vuodet toivat ymmärryksen siitä mikä kaiken takana oli. Nyt ymmärrän inhimilliset syyt, sen miksi minun mieleni ja kehoni reagoi milloin milläkin tavoin, ja aiheutti kisoissa ja elämässä yleensäkin haasteita, kuten esimerkiksi keskittymisvaikeuksia, erilaisia jännitteitä, pelkoja jne…

Kaikki on mahdollista, kun vain annamme itse muutokselle mahdollisuuden. Kehittyäkseen on pakko olla valmis muutokseen sekä on kyettävä katsomaan itseään rehellisesti. Se ei kuitenkaan ole aina välttämättä helppoa, mutta monesti elämän tuomat tilanteet ovat usein syy ”pakko” muutokseen. Meillä on myös mahdollisuus pysyä vanhoissa toimintamalleissamme, jos emme kykene sallimaan itsellemme parempaa. Tämä on kuitenkin meidän itsemme valittavissa. Ja tästä haluan kertoa lisää.

Minun elämäni matkalla, alusta tähän hetkeen on tapahtunut paljon hyviä asioita, mutta on asioita mitä olisi voinut olla tekemättä tai olla tapahtumattakin. Nämä kaikki asiat ovat kuitenkin opettaneet ja kasvattaneet minua ihmisenä, kun olen ottanut vastuun omasta itsestäni, ja katsonut asioita rehellisesti, riittävän pitkälle.

Nyt haluan puhua erilaisille yleisöille tarinani haasteista, kohti todellisia muutoksia ja ratkaisuita. Kerron tarinani urheilu-urani haasteista, mitkä heijastuivat myös siviili elämässäni, ja miten pystyin kohtaamaan ja käsittelemään ongelmieni juurisyyt kehon ja mielen tasolla. Haluan todentaa kuulijalle, että kaikki on mahdollista, kun vain itse sen kykenemme sallimaan itsellemme. Meillä jokaisella on mahdollisuus muutokseen - parempaan elämään - kun vain annamme itse sille mahdollisuuden ja otamme vastuun itsestämme. Vastuu on mahdollisuus, jota jokainen voi kantaa omien kykyjensä mukaan. Kysymys onkin siitä, miten sinä aiot käyttää tämän mahdollisuuden.

Marko Tarkkala tunnetaan moninkertaisena enduro moottoripyöräilyn MM-mitallistina sekä Suomen mestarina. Markolla on toistakymmentä vuotta kestänyt ammattivalmentajan ura erilaisissa valmennustehtävissä. Marko valittiin SML:n vuoden valmentajaksi 2021.

Oheinen esitys sopii erinomaisesti esimerkiksi työyhteisöille kaikenlaisissa organisaatioissa. Markon kertomat asiat hänen henkilökohtaisen tarinansa muodossa ovat täysin linkitettävissä niin työelämään kuin henkilökohtaiseen elämään.

Esityksen kesto: 2 h.

ota yhteyttä

Ota yhteyttä minuun suoraan, mikäli haluat saada minut puhumaan organisaatiollesi tai työyhteisöllesi.

040 706 0448

Puhujana Marko Tarkkala.jpg
bottom of page