top of page

Keitä me olemme

Mari hakkarainen & Marko Tarkkala

Sari Hakkarainen ja MarkoTarkkala

Hei! Olen Mari Hakkarainen. Olen kokonaisvaltainen valmentaja ja henkilöstöjohtamisen ammattilainen. Mikäli olet kiinnostunut ammattillisesta osaamisestani, voit halutessasi lukea siitä LinkedIn:stä, johon pääset tästä.

Ison osan aiempaa elämääni elin sen mukaan mitä muut odottivat minulta ja suoritin elämääni niin, että muilla olisi hyvä olla. Aiemmassa elämässäni en uskaltanut olla oma itseni, koska erityisherkkänä vaistosin aina välittömästi sen miten miellyttää toisia. Aiemmin näin toimimalla menetin kuitenkin oman voimani, olin masentunut ja jatkuvasti hyvin väsynyt. Vuoden 2010 paikkeita aloitin pikkuhiljaa matkan itseeni ja omaan voimaani.

​Oman kamppailuni lävitse kuljettuani, olen ymmärtänyt ja nähnyt sen, että meillä kaikilla on elämän varrella tulleita haavoja ja traumoja. On kuitenkin ihmisen omaa valintaa haluaako hän tiedostamattaan elää lopun elämäänsä haavojensa ja traumojensa ohjaamana vai uskaltaako hän valita toisen tien. Minä valitsin aikanaan tuon toisen tien ja kiitän itseäni tästä valinnasta.

Matkan varrella olen opiskellut paljon kaikenlaista nelivuotisesta terapeuttisen kokonaisvaltaisen valmentajan koulusta DiSC ja NLP sertifikaatteihin. Tärkein oppini nousee nykyisin omasta sydämestäni, sydämeni kautta tulevasta tietoisuudesta. Nykyisin minun sydämeni äänen kuuntelu ja tieto, joka tulee sydämestäni on tärkein ohjenuorani kaikessa mitä teen. Kaikki tieto kun on jo meidän jokaisen sisällä, mutta iso osa meistä ei vain osaa, kykene, malta tai halua löytää sen äärelle. Näin minäkin toimin aiemmin, silloin kun etsin itseäni ja silloin kun en vielä kyennyt olemaan omassa voimassani.

Matkalla omaan voimaani, olen löytänyt sen, että minulla on vahva erityisherkkyyden lahja, jonka olen kääntänyt suurimmaksi voimavarakseni. Erityisherkkyyden lahjalla tarkoitan sitä, että minä kuulen hyvin tarkasti mitä sinä sanot, mutta kuulen ja näen myös kaiken muunkin. Nykyisin minä olen äärettömän kiitollinen tästä saamastani lahjasta.

Autan ihmisiä niin heidän työelämässään kuin henkilökohtaisessa elämässään. Katson ihmistä aina kokonaisvaltaisesti. Autan ihmisiä kasvamaan ja kehittymään kokonaisvaltaisesti nykyajan hyvin hektisissä ja vaativissa ympäristöissä. Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät omat todelliset voimavaransa ja lahjansa sekä pysyisivät omassa keskustassaan, kaikenlaisissa elämäntilanteissaan.

 

Lämpimästi tervetuloa elämäsi matkalle, tielle omaan voimaasi!

 

Mari

Mari kuva 2022.jpg
Tutkinnot ja sertifikaatit & kokemus
(niille kenelle näillä on merkitystä)
Saavutukset
 • BBA in International Business

 • DiSC sertifikaatti

 • Licensed NLP Practitioner (NLP Akatemia)

 • Auravälittäjä ™  (Auratransformaatio-hoito)

 • Terapeuttinen Kokonaisvaltainen Valmentaja (4 vuoden koulu)

 • 16 vuotta kokemusta henkilöstöjohtamisesta

 • 12 vuotta kokemusta valmentamisesta.

 • Suurin saavutukseni tässä elämässäni on se, että uskallan nykyisin elää elämääni omana itsenäni, juuri tällaisenä kuin minä olen. Rakastan itseäni juuri tällaisenä kuin minä olen.

 • Toinen suuri saavutukseni on se, että olen löytänyt puolisoni, rakkaan Markon.

 • Maallisempia saavutuksiani ovat mm:ssa: useita penkkipunnerruksen ja voimannoston aluemestaruuksia vuosilta 1995-1997. Suomen Voimannostoliiton ja TUL:in Suomen mestaruuksia vuosilta 1996-1997.

Hei! Olen Marko Tarkkala. Olen ammattivalmentaja urheilussa ja kokonaisvaltainen valmentaja.

 

Ajoin 13-vuotta ammatikseni enduroa kilpaa MM-sarjassa. Enduron saavutuksiani ovat lukuisat MM- ja SM-mitalit. Enduromoottoripyöräilyurani aikana ja sen jälkeen olen kokenut ja oppinut paljon erilaisia asioita, jotka liittyvät henkiseen vahvuuteen. Taistelin huippu-urheilijan uran aikana keskittymisen, omien ja muiden luomien paineiden, ennakkoluulojen, yliyrittämisen, peesaamisen ja muilta opittujen toimintatapojen kanssa. Henkilökohtaisessa elämässäni olen taistellut asioiden kanssa, jotka toistuivat aina samalla kaavalla - kuten esimerkiksi ihmissuhteet ja painon hallinta sekä muut erilaiset riippuvuudet.

 

Kun olen lähtenyt eheyttämään itseäni syvällisemmin, olen löytänyt minua vaivanneisiin asioihin vastauksia ja ne kaikki ovat löytyneet minun sisältäni. Tämä on ollut se suurin lahja ja työkalu mitä olen löytänyt. Olen lähtenyt keskittymään minun sisäiseen puheeni sekä sydämeni äänen eroavaisuuteen. Esimerkiksi puskin aiemmin pelkällä tahdonvoimalla eteenpäin – tyyliin vaikka läpi harmaan kiven - joka aiheutti minulle suunnattoman paineen ja väsymyksen. Nykyisin kuuntelen aidosti enemmän sydäntäni ja kehoani sekä huomaan, jos alan puskemaan eteenpäin pelkällä tahdon voimalla.

 

Jo huippu-urheilijana ollessani huomasin kuinka paljon henkisellä puolella voidaan vaikuttaa esimerkiksi tuloksiin, toimintatapoihin ja pelkkään läsnäolemiseen. Urheilu-urani jälkeen tämä tietotaitoni on kehittynyt ja syventynyt. Tekisin nykyisen tietotaitoni valossa todella monen asian täysin eri tavalla kuin aiemmin.

Se mitä oman itsensä eheyttäminen tuo mukanaan käytännössä, on todella suuri lahja itselle. Oman todellisen itsensä löytäminen on koettava jokaisen itse. Koen, että kun olen itse käynyt tätä taivalta lävitse itseni kehittämisen ja kasvun kanssa, minun helpompi auttaa myös muita ja antaa vertaistukea. Näitä asioita kun ei opi pelkästään kirjoja lukemalla.

Olen opiskellut ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia jo pidemmän aikaa, ja minun on nykyisin huomattavasti helpompaa auttaa kaikenlaisia ihmisiä heidän kehonsa ja mielensä ongelmissaan. Autan kaikenlaisia ihmisiä löytämään oman itsensä ja tämän myötä löytämään tien tasapainoiseen elämään. Toivon, että kaikki ihmiset löytäisivät omat lahjansa ja voimavaransa sekä osaisivat hyödyntää lahjojaan ja voimavarojaan käytännössä omassa elämässään.

Olet lämpimästi tervetullut!

 

Marko

Marko 2022.JPG
Tutkinnot ja sertifikaatit & kokemus
(niille kenelle näillä on merkitystä)
 • Mental Sport valmentaja (Kouluttamo).

 • Ammattivalmentajan tutkinto (Vierumäen Urheiluopisto).

 • SML:n Vuoden Valmentaja 2021.

 • Terapeuttinen Kokonaisvaltainen Valmentaja (4 vuoden koulu).

 • 16 vuotta kokemusta valmentamisesta.

 • Maininnan arvoista on myös se, että Marko Tarkkala on moninkertainen enduron MM-mitalisti eli Marko tietää käytännössä mitä jatkuvan paineen alla työskentely tarkoittaa psyykkisesti ja fyysisesti käytännössä ja mitä se vaatii ihmiseltä.

Saavutukset
 • Henkilökohtaisen elämäni suurimpia saavutuksia on se, että olen lähtenyt syvällisemmälle tutkimusmatkalle itseeni sekä löytänyt rinnalleni nykyisen puolisoni Marin.

 • Urheilu-urani saavutuksia ovat: 3 Enduron henkilökohtaista MM-hopeamitalia ja 2 MM-pronssimitalia.

 • 3 Enduron joukkue MM-kultamitalia, 2 hopeaa ja 4 pronssia. 1 Enduron kerho MM-kultamitali.

 • 7 Enduron henkilökohtaista SM-kultamitalia, 4 hopeaa ja 1 pronssi.

 • 2 Enduron joukkue SM-kultamitalia, 4 hopeaa ja 3 pronssia.

 • Päijänteen ympäriajon voitto 2015 (yleiskilpailu).

Meidän päävalmentajien lisäksi Tie Omaan Voimaan valmennusohjelmassa on useita muita eri valmentajia / ohjaajia. Heidän kuvansa ja esittelytekstinsä löytyvät alta. Jokainen valmentajamme / ohjaajamme on tehnyt syvällistä työtä itsensä kanssa. Tämä, että valmentaja / ohjaaja on todella käynyt lävitse omia psyykkisiä haavojaan on perusedellytys sille, että voi toimia valmentajana / ohjaajajana meidän valmennusohjelmassamme. Näitä valmentajia / ohjaajia, jotka ovat tehneet todellista eheytystyötä itsensä kanssa, on kuitenkin harvemmassa.

Jokaisella valmentajalla / ohjaajalla on omat aihekokonaisuutensa, jotka vievät sinua kohti omaa voimaasi. Saatat esittelytekstit luettuasi ajatella tai ihmetellä miten kunkin valmentajan / ohjaajan aihepiiri oikein liittyy minun omaan voimaani. Sinä tulet ymmärtämään ja näkemään tämän, kun sinä saat näistä asioista kokemuksen.

Valmennuksemme ja ohjauksemme perustuu tutkitun tiedon lisäksi vankkaan kokemukseen.

Olen Roy Rolamo, nykyshamaani, terapeuttinen energiaparantaja, koulutettu hieroja sekä sähkömies. Olen myös kumppani, isä, vaari, motoristi, veli, lapsi, mies, setä, kummi, kaima, naapuri, ystävä, kaveri, ohikulkija … eli ihan tavallinen minä.

 

Olen ollut yrittäjänä kohta 34v ja siitä hyvinvointialalla yli kymmenen vuotta. Henkisyyteen ja tietoiseen itsenä olemiseen olen tutustunut yli 15 vuoden ajan. Maailmankuvani on matkan varrella muuttunut monesti.

 

Voisin sanoa, että olen työskennellyt valon kanssa jo yli 40 vuotta. Valmistuttuani 1980-luvulla sähköteknikoksi, vein sähkömiehenä iloa ja valoa moniin koteihin, taloihin, toimistoihin ja perheisiin. Tuo valon polku alkoi muuttua vuonna 2008 kun tiedostin henkisen maailman läsnäolon. Tutustuin itseeni ja syvempään olemukseeni monesta suunnasta. Kävin kursseja ja luin paljon, kunnes päädyin 2013 Tietoisuuden kouluun, josta valmistuin terapeuttiseksi energiaparantajaksi 2017. Uusi polku johdatti minut myös uuteen ammattiin, kun vuonna 2015 aloitin hierojakoulun, josta valmistuin 2016.

 

Tietoisuuden koulu oli monella tapaa matka itseen ja erityisesti se oli ensikosketus shamanismiin. Kuulin ensi kerran shamaanirumpua 2013 syksyllä ja olin löytänyt uuden tavan viedä / välittää valoa! Sen jälkeen olen ollut monien shamaaniopettajien koulutuksissa, lukenut alan kirjallisuutta ja tutustunut erilaisiin tapoihin ilmentää shamanismia. Shamanismi on muuttunut shamaniudeksi. Shamaanirumpu ja rummun ääni on muodostunut olennaiseksi osaksi elämääni ja ne johdattavat minua kohtaamaan henkisen maailmani, Itsen, shamaniuden kautta.

 

Nykyisin shamaniuteni kumpuaa alkulähteestä, sydämestäni, hengestäni ja henkisyydestä yleensä. Käytän niitä oppeja välittääkseni ihmisille edelleen iloa ja valoa sekä nykyisin myös rauhaa ja rakkautta.

Tuen ja autan meitä löytämään itsestä sen Itsen, mitä me kaikki jo olemme.

https://www.shamaaniveljet.fi/

Roy Rolamo

"Hiljaisuudessa, luovuuden lähteellä voit kokea taiteen inspiraatiossa ilon täyttämää kosketusta syvälle itseesi ja elämään.” Maija Pitz-Koponen

 

Löysin Free Vedic Artin 43-vuotiaana, kun olin tullut elämässäni syvään taitekohtaan, jossa kaikki se mihin olin uskonut ja minkä varaan olin rakentanut identiteettiä alkoi sortua. Mikään ei tuntunut toimivan kuten ennen ja kaikista suunnitelmistakin piti luopua yksi kerrallaan. Elämänhallinta oli vähemmän ja vähemmän hallinnassani. Kamppailin ja kompastelin paikastani työyhteisössä, äitiyden haasteiden keskellä ja opettelin rajanvetoa suuntaan jos toiseenkin. Samaan aikaan olin fyysisesti voimaton ja tunsin kuinka elämänliekki hiipui lähes olemattomiin. Jokainen päivä oli yhtä selviytymistä yksinhuoltajan arjesta voimattomuuden ja talouspaineiden alla. Mutta luovuttaa en voinut, koska vastuullani oli pieni miehen alku, joka tarvitsi tuen, johon tukeutua.

Huomasin, että en pystynyt enää luottamaan täysin elämän kantokykyyn enkä mihinkään suunnitelmaan, joka kerta toisensa jälkeen toteutui päinvastaisesti kuin olin suunnitellut. Olin lukenut ja opiskellut yli 20 vuotta erilaisia henkisiä menetelmiä, mutta sekään ei pelastanut minua pimeältä tunnelilta, johon olin vajonnut.

Kaipasin vapautta toteuttaa itseäni ilman oman mieleni luomia rajoitteita. Kaipasin myös yhteyttä omiin juuriini, jotka olivat hyvin hennosti juurtuneet maahan. Silloin tapasin Maijan, joka kertoi minulle Vedic Artista ja taiteen 17 prinsiipistä. Maalaaminen oli kiehtonut minua jo nuoresta lähtien, mutta päädyin luomisen lähteelle vasta syvän kriisin keskellä.  Viivalla lähdin liikkeelle luomisen prosessiin, jossa sain kokea täydellisen vapauden luovassa tilassa. Maalaaminen vei ajatukseni kauemmas ongelmista ja tunsin kuinka mieleni valtasi innostuneisuus uuden luomisen äärellä.

Kukaan ei tullut sanomaan mitä tai miten minun pitää maalata. Minä olin vapaa luomaan kankaalle kaaosta sekä järjestystä niin pienessä kuin isossakin koossa. Opin käyttämään erilaisia välineitä ja tekniikoita ihan itsestään, kun olin vapaa rajoituksista. Opin myös vähitellen näkemään maalauksissani erilaisia hahmoja ja kuvia, jotka sinne ilmestyivät kuin tyhjästä. Vähitellen uskalsin olla myös rohkeampi ja ottaa hahmoja esiin sekä maalata niiden päälle, kun en ollut tyytyväinen näkemääni. Luovassa prosessissa alkoi tapahtumaan transformaatiota sekä kankaalla että elämässäni. Taide ja elämä kulkevat käsikädessä. Se mitä en vielä kyennyt näkemään elämässäni tuli maalauksissani näkyväksi niin ihmeellisellä tavalla, että välillä ajattelin, että jokin minua suurempi voima maalaa kauttani. Ymmärsin, että tämä suurempi voima on sieluni, joka vain odottaa mieleni hiljenemistä päästäkseen esiin. Maalaaminen nosti minut ylös sieltä pimeästä mielen kuilusta ja aloin kokemaan iloa maalatessani. Ilo ei jäänyt pelkästään luomisen hetkiin vaan alkoi olemaan taas läsnä elämässäni. 

 

Oman voiman löytäminen on aina kaksisuuntainen matka kohti valoa ja pimeää - taivasta ja maata. Voimaantuminen on itsessä olevan valon ja pimeän hyväksymistä. Se on rohkeutta katsoa asioita niin kuin ne ovat. Voimaantuminen tarkoittaa myös prosessiin antautumista, kohtaamisen välttämättömyyttä, uskallusta rikkoa rajoja ja uusien mahdollisuuksien hyväksymistä. Luovassa tilassa, kun mieli koskettaa hiljaisuutta, on mahdollista synnyttää uutta ja kokea vapautta, joka on tie omaan voimaan. 


-Tiina Järvinen-
 

Tiina Järvinen Free Vedic Art maalari ja opettaja

Olen Mika-Markus Mäkelä, kanssakulkijasi tiellä omaan voimaasi.

Kiinnostuin jo hyvin nuorena elämän ja oman mieleni tutkimisesta. Astrologisen syntymäkarttani mukaan olen tässä elämässä psykologisella syvyyssukellusmatkalla tutkimassa elämän syvällisiä Totuuksia. Olen pohdiskellut paljon ihmisyyttä sekä hahmottanut isompaa kokonaiskuvaa elämästä ja maailman menosta.

Olen ollut aina herkkä aistimaan ja sopeutumaan toisten ihmisten mielentiloihin ja tunteisiin. Ihmiskohtaamisissa saan usein intuitiivisesti toisten elämäntilanteita helpottavaa tietoa. Vertaan aina eri lähteistä saamani tiedon resonointia omaan totuuteeni. Tahdon pysyä omassa totuudessani, koska se linjaa minut suoraan syvimpään olemukseeni ja omaan voimaani!

 

Energiaherkkänä voin yhdistyä eri energiakenttiin ja tulkita erilaisia energioita, jotka ohjaavat ihmisten toimintaa, käyttäytymistä, puheita ja kirjoituksia. Saan siis tietoa energian välityksellä.

Perfektinä pärjäsin hyvin opiskeluissani ja sovittauduin helposti urakeskeiseen työelämään. Sain oikeastaan kaiken, mitä ihmiselämältä halusin, mutta silti tunsin olevani jotain vailla.

Suoritus- ja rahakeskeinen elämäni sai uuden käänteen työuupumuksen romuttaessa minuuteni. Sain herätteleviä kokemuksia todellisesta Itsestäni. Tunnistin olevani syvimmältä olemukseltani jotain aivan muuta, paljon parempaa, kuin mitä olin koskaan voinut edes kuvitellakaan. Aloin lukemaan henkistä kirjallisuutta ja parantamaan itseäni eri hoitomuotojen ja asiantuntijoiden avulla.

Vaihdoin liike-elämän aikuiskouluttajan työhön ja suoritin opettajaopinnot. Loin v. 2014 Hyvinvointineuvoja -koulutuksen ja olen ollut mukana Työhyvinvoinnin Tekijät –ESR-hankkeessa kartoittamassa ja kehittämässä erilaisten työyhteisöjen työhyvinvointia. Olen suorittanut myös Yritysvalmentaja/konsulttikoulutuksen ymmärtääkseni syvällisemmin liiketoimintaa. Olen tehnyt asennetyötä hyväksyessäni myös henkisen liiketoiminnan olevan osa kaikkeutta ja tarjoan nykyään myös Henkisen Liiketoiminnan Coachaus -palvelua. Haluan auttaa yrittäjiä, joiden elämäntehtävänä on jakaa elämän Totuutta ja valoa kanssakulkijoilleen.

Vuodet kuluivat ja olin kuitenkin edelleen jotain vailla. Kyllästyin itseeni ja kiinnostuin syvemmin ihmiselämän tarkoituksesta. Sisäisyyteni veti minua yhä syvempiin itsetutkiskeluihin ja -oivalluksiin. Tahdoin selvittää Kuka minä oikeasti Olen, mitä kaikkea tämä elämä ja ihmisyys pitää sisällään? Oivalsin, että tärkein tehtäväni on sisäinen työskentely itseni kanssa. Minun on tehtävä oma itseparannukseni, sitä ei kukaan muu tee puolestani.

Aloin löytää syvempiä vastauksia kysymyksiini lukemalla teemaan sopivia kirjoja, kokemalla itseoivalluksia mietiskelyjen avulla sekä saamalla parantavia hoitokokemuksia. Sain myös syvällisiä ystäviä, hengenheimolaisia, jotka avarsivat näkemyksiäni ihmisyydestä.

Olen kokenut omaa syvempää olemustilaani, Itseäni ja mielen pysyviä havahtumisia sekä saanut korkeimman tietoisuuden opetusta selkounien välityksellä. Tietoisuudessa on jo kaikki tieto valmiina!

 

Opiskelen parhaillaan Ykseyden oppikurssia. Sydäntäni lähellä ovat ne henkisen kasvun asiat, jotka ovat vielä itsellänikin kesken. Oman sisäisen prosessini avulla ymmärrän ja osaan auttaa sinua paremmin kulkemaan tietäsi omaan voimaasi!

Vapaudutaan yhdessä omavoimaiseen elämään!

https://www.vapaudentie.fi/

Mika-Markus_Mäkelä_kuva_nettiin.jpg

Hei,

 

kutsuisin itseäni  ”elämäntaiteilijaksi” nimeltä Samhita Donaggio. Jotkut ehkä vielä muistavat minua Bettan:ina, mutta Samhita-nimellä on kuitenkin ollut oma suuri merkityksensä kasvuprosessissani. Samhita on sanskritia, tarkoittaen kerätä parhaimmat osiot yhteen kokonaisuudeksi, ja tämä on ollut minulle todella tarpeen tiedostaa.

 

Olen suomenruotsalainen äitini puolelta, joka on syntynyt Viipurissa ja puoliksi italialainen isäni puolelta (Veneziasta). Vaikka olen syntynyt Ruotsissa ja myös asunut  siellä sekä Italiassa, olen kuitenkin aina ollut Suomen kansalainen.

 

Yhtä lailla kuin juureni näytti olevan siellä täällä, olen rönsyillyt joka suuntaan kiinnostuneena vähän kaikesta. Tämä on tietty tuntunut rikastuttavalta niinä hetkinä, mutta samalla hajottavalta ja siksi kai aloin etsiä itseäni – omien juurieni kautta.

 

Tähän tulikin sitten vastaani sopivasti tietynlainen työskentelymenetelmä, jota kutsutaan konstellaatioksi (asetelmiksi) ja jonka ansiosta pääsin katsomaan sekä tarkastelemaan elämääni liittyviä asioita mm. ensin alkuun suvun ja perheen dynamiikan näkökulmasta.

 

Kaikki muut ”rönsyilyt” olen nyt aika lailla siivonnut pois matkani varrella poimien kuitenkin talteen "kulta-jyvät", lisäten ne tänä päivänä käyttämääni ja kehittämääni menetelmään ja tilaan, jota kutsun Vaivattomaksi Muutokseksi. Mottoni tähän on: ”Joskus on parempi nähdä asioita kuin omistaa niitä”.

 

Koulutustaustani on kaupallisen- ja kosmetologikoulutuksen lisäksi joitakin mainitakseni :

Family Constellation- (Perhekonstellaatio) ja Psykokinesiologi-terapeutti

Dipl.Navajo-terapeutti, Psychic massage (Italia), Shindo-rentoutusohjaaja, Värikonsultti (Aura Soma), Numerologia (Gladys Lobos), Hengitys-ohjaaja (Boris Aranovichin opissa).

 

Olen organisoinut paljon kursseja ulkomailta Suomeen tulleille vierailijoille ja saanut heiltä samalla paljon oppeja.

 

Yksi tärkeimmistä opeista  –  joka on läsnä minussa edelleen  joka hetki -  olen saanut suoraan Hawaijilaiselta Ho’oponopono menetelmän kehittäjältä Dr. Hue Len:ltä.
 

Samhita Donaggio
bottom of page